چگونه یک دانش‌آموز دبیرستانی موفق باشیم؟

موفق بودن در دوران متوسطه به صبر و انگیزه به صورت توأمان نیاز دارد. در دوران نوجوانی برای هر دانش‌آموز عوامل مزاحمی وجود دارد که ممکن است مسیر موفقیت او را کمی ناهموار کند؛ بنابراین برای رسیدن به موفقیت باید توانایی «نه» گفتن به این عوامل را در خود پرورش دهید. با این کار می‌توانید تعادل را بین زندگی اجتماعی و تحصیلی خود برقرار کنید. ممکن است انجام این کارها در طول سال تحصیلی کمی سخت به نظر بیاید اما هر کار سختی انجام‌شدنی است و به‌مرور آسان خواهد شد.

1. از برنامه‌ریزی‌های خود به‌خوبی استفاده کنید.

نوشتن دستور کار یا لیستی برای انجام کارها، این امکان را به شما می‌دهد که نه‌تنها به تکالیف درسی خود رسیدگی کنید، بلکه بازی و سرگرمی، تمرین و ورزش و مطالعات غیر درسی را نیز در برنامه‌ی زندگی خود از یاد نبرید. یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای این‌که بتوانید یک دانش‌آموز دبیرستانی موفق باشید این است که بتوانید همه‌ی فعالیت‌های درسی و غیر درسی خود را در کنار هم انجام دهید. نوشتن برنامه‌ی زمانی موجب می‌شود تا حواستان به محدودیت‌های زمانی پیش روی‌تان باشد و برنامه‌های خود را به طور منظم و سازمان‌دهی‌شده پیش ببرید. به طور مثال اگر زمان زیادی را به طور پیوسته ریاضی بخوانید، نه‌تنها بازده مفیدی نخواهید داشت بلکه خودتان را خسته می‌کنید. این کار را باید در زمان‌های متناوب و با استراحت در بین این زمان‌ها انجام دهید. اگر بخشی از درس را متوجه نمی‌شوید، کمی توقف کنید، به خودتان استراحت بدهید، حتی به سراغ مطالعه‌ی درس دیگری بروید و پس از آن دوباره به درس اول بازگردید. همگی این ها را باید در برنامه‌ریزی‌های خود در نظر داشته باشید. نوشتن یک دستور کار و درواقع داشتن برنامه‌ریزی منظم یکی از راه‌های مفید برای رسیدن به موفقیت در دوران متوسطه است.

2. برای خودتان دفتر کار سازمان‌یافته داشته باشید.

برای هر درس یا فعالیت غیر درسی پوشه‌ای تهیه کنید و تمام منابع مورد نیاز برای رشد و پیشرفت در آن درس یا موضوع را به صورت سازمان‌یافته و منظم در کنار هم قرار دهید. برای خودتان برگه‌هایی تهیه کنید و همیشه همراه داشته باشید تا در زمان تدریس دبیر یادداشت‌برداری‌های منظم انجام دهید و یادداشت‌ها را به همراه تصاویر یا نمودارها و مثال‌هایی که دبیر به شما ارائه می‌کند در پوشه‌ی مربوط به همان درس نگهداری کنید. در صورتی که پوشه‌های سازمان‌یافته‌ای نداشته باشید، برگه‌های یادداشت را به‌زودی گم می‌کنید. حتماً یادداشت‌های خود را تاریخ بزنید و آن‌ها را بر اساس زمان مرتب کنید. این کار روند یادگیری و مطالعه‌ی شما را آسان‌تر می‌کند.

یادداشت‌برداری و ایجاد آرشیو در هر فعالیتی اعم از درسی و غیر درسی عادت بسیار خوبی است که می‌توانید در دوران دبیرستان در خود نهادینه کنید و تا آخر عمر از فواید آن بهره‌مند شوید.