نکته ۱: آیا تا به حال فکر کرده اید که چه زمان از روز بهترین زمان برای یادگیری و درس خواندن است؟ خیلی ها می گویند اول صبح بهترین زمان است و بعضی دیگر عقیده دارند شب ها قبل از خواب بهترین ساعت است.

از تجربه خودم می توانم بگویم که اگر لازم است چیزی را حفظ کنیم باید شب قبل از خواب اینکار را بکنیم. چون در آن حالت مغزمان بعد از یاد گرفتن یک چیز جدید استراحت می کند و به خاطر آوردن آنها راحت تر خواهد بود.

اما اگر می خواهیم مسائل ریاضی حل کنیم یا یاد بگیریم بهتر است اینکار را اول صبح بکنیم چون در آن ساعت مغزمان به خاطر خواب شب قبل کاملاً سرزنده است و ایده هایی نو پیش رویمان قرار می دهد. اما دقت کنیم که حتماً باید خواب خوبی داشته باشیم تا صبح سرزنده بیدار شویم.

نکته ۲: قبل از درس خواندن به هیچ وجه غذای سنگین نخوریم. اینکار باعث می شود احساس خواب آلودگی به ما دست دهد چون بعد از غذا خوردن خون بیشتر در نواحی شکم گردش پیدا می کند تا مغزمان.

learning-methods-strengthen-mind-1

نکته ۳: خواندن در حالت ایستاده باعث می شود بتوانیم سریعتر بخوانیم. می توانیم از این تکنیک در زمان هایی که کمبود وقت داریم استفاده کنیم.

نکته ۴: بعد از خواندن یا یاد گرفتن چیزی که نیاز به فعالیت فیزیکی هم داشته است حتماً استراحت کنیم و بخوابیم و کار دیگری نکنیم.

نکته ۵: در صورت امکان سعی کنیم مطالب را بلند بلند بخوانیم. بلند خواندن مطالب سرعت ما را پایین می آورد و این مسئله باعث می شود که بخش های بیشتری از مغزمان درگیر شود. با بلند خواندن ما صدای خودمان را می شنویم و بخشی از مغزمان که کار شنیدن را برعهده دارد نیز فعال می شود و آنچه میخوانیم را ضبط میکند.

نکته ۶: استفاده از رسانه ها هم باعث می شود استفاده بیشتری از مغزمان بکشیم. می توانیم از ضبط صوت استفاده کنیم یا از ویدئوهایی درمورد موضوع مورد نظرمان استفاده کنیم. همچنین دانش آموزان می توانند از بازی های کامپیوتری درمورد درس مورد نظرشان استفاده کنند.

نکته ۷: درصورت امکان می توانیم آموزشهای مربوط به سخنرانی در عموم را یاد بگیریم. اینکار باعث می شود در جمع یا گروهمان برای حرف زدن احساس خجالت نکنیم.

نکته ۸: برای استراحت هم وقت بگذاریم. هیچوقت ساعت های طولانی پشت سر هم درس نخوانیم. حداقل هر یک ساعت یکبار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به خودمان استراحت بدهیم. وقتی موضوع خسته مان کرد کمی استراحت کنیم و دوباره از نو شروع کنیم. وقتی بعد از استراحت دوباره به سراغ آن موضوع می روید بینش جدیدی برای یادگرفتن آن پیدا خواهیم کرد.

نکته ۹: به طور منظم یک ورزش خاص را انجام دهیم. اگر وقت نداریم حتی ۲۰ دقیقه ورزش سبک هم کافی است. به این دلیل به آن نیاز داریم که همانطور که می دانیم از قدیم گفته اند عقل سالم در بدن سالم است. می توانیم حتی در یک کلاس رقص ثبت نام کنیم. رقص نه تنها ورزش است بلکه بسیار مفرح بوده و برایمان لذت بخش خواهد بود.

خودمان را آنطور که هستیم بپذیریم و دوست داشته باشیم. اگر خودمان را قبول نداشته باشیم نخواهیم توانست کار خوبی انجام دهیم. البته منظورم این نیست که درمقابل خصوصیات و ویژگی های منفی خودمان کور باشیم. باید از نقاط منفی خود آگاه شوی و برای از بین بردن آنها تلاش کنیم. همه ما انسان هستیم و خصوصیات مثبت و منفی در همه ما در کنار هم وجود دارد.

نکته ۱۰: درسی را که قرار است آن روز به ما آموزش دهند از قبل بخوانیم حتی اگر متوجه چیزی در آن نشویم. با اینکار خواهیم توانست سوالات بهتری سر کلاس بپرسیم و مطلب را بهتر هضم کنیم. و باور کنیم با اینکار از همه در کلاس جلو می افتیم.

نکته ۱۱: اگر لازم است درمورد موضوعی مرتبط با درس سر کلاس صحبت کنیم، اول مطالبمان را آماده کنیم و بعد آنرا جلو آینه تمرین کنیم. اینکار باعث می شود آمادگی بیشتری پیدا کنیم.